Puntos WIFI municipales

20 04 2010

Recursos municipales

Con la construcción de la segunda fase del centro cultural del Olivar ha habido que reordenar todos los servicios municipales que allí había, esto ha supuesto el traslado del aula multimedia del Olivar a la planta baja del edificio principal del ayuntamiento, como en su nuevo destino no hay tanto espacio, el aula ha quedado reducida a dos equipos, disculpad las molestias que esta reducción en el número de equipos pueda ocasionar. Para intentar remediar de alguna manera este inconveniente se ha instalado también un punto WIFI de acceso libre en la nueva ubicación. Sin embargo los recursos informáticos y de conectividad  en Alaquàs son más que suficientes y esta reducción no tiene por qué afectar significativamente, para ello basta con hacer un repaso a los recursos disponibles en este ámbito que son:

– Biblioteca Olivar: 3 ordenadores + Punto WIFI
– Castell: hay un punto WIFI que da cobertura a toda la planta baja, claustro, etc.
– Ayuntamiento C/Mayor 88: 2 ordenadores + Punto WIFI.
– CS Benàger: 6 ordenadores, funciona como un aula más: formación + tiempo libre de utilización, para personas jubiladas o pensionistas.
– Vila d’Alaquàs. 10 ordenadores, Centre Obert.
– Passatge, Punt d’Acces: 20 ordenadores + Punto Wifi.
– Passatge, Centre Obert: 5 ordenadores.
– CMF, 2 aulas de 18 ordenadores (sólo para formación).

Como veis los recursos son muchos, variados y cubren bien territorialmente nuestro pueblo

WIFI

Alguno de vosotros se podrá preguntar por qué el ayuntamiento no pone puntos WIFI públicos que den cobertura a los diferentes espacios públicos de la población, plazas y parques principalmente. Una opción es que lo haga el ayuntamiento directamente con sus propios recursos (que son escasos) y otra, buscar colaboración con otras instituciones que realicen la mayor parte de la inversión.

En esta segunda línea el Ayuntamiento se adhirió al proyecto de la Diputación de Valencia Valencia Provincia WIFI. Este proyecto fue anunciado, a bombo y platillo, por el presidente de la Diputación de Valencia después de las elecciones de 2007, en el cual se decía que antes de 2009 todos los municipios de la provincia que lo desearan tendrían una red WIFI en su municipio. Se volvía a insistir en lo mismo en julio 2008. Vaya por anticipado que la idea me parece excelente, siempre que se lleva a cabo, claro, sino es solamente humo y propaganda.

El 28 de mayo de 2008 el Ayuntamiento de Alaquàs se adhirió de manera oficial a este proyecto (previamente ya había habido una declaración de intenciones de adhesión).

Pasan más de 8 meses desde que los ayuntamiento se adhieren al proyecto hasta que nos envían el modelo de convenio de colaboración, que finalmente se aprueba en el pleno de febrero de 2009 (se envía el acuerdo plenario por registro de salida).

No sabemos muy bien porqué,nos vuelven a pedir el certificado de la firma del convenio, pero ahora firmado electrónicamente, se envía a Diputación el 3 de julio de 2009.

Toda esta cronología que os he indicado se iba haciendo conforme Diputación nos enviaba la información y las peticiones, como veis bastante lentamente, ya que por nuestra parte, como os podéis imaginar, intentabamos agilizarlo al máximo.

A fecha de hoy seguimos a la espera de cualquier tipo de comunicación por parte de Diputación. No nos consta que a fecha de hoy haya siquiera algún municipio donde el proyecto esté en fase piloto.


Acciones

Information

7 responses

3 05 2010
1r Batx A

El que jo em pregunte, entre altres coses, es per què al meu institut (IES Dr.Faustí Barberà) encara no n’hi ha un punt Wifi que garantisca l’accés a internet mitjançant un portàtil a les aules, als laboratoris o, fins i tot, a la cafeteria, mentre que fa poc de temps van decidir polir el terra (és més, ho van començar a fer en falles, quan més cohets tirent pel terra per embrutar-ho tot…).

Açò, crec, és més important que no fer cursets d’informàtica per persones que estan a l’atur (que no ho veig malament, però comencem donant una educació als joves per no tindre que solucionar-ho més endavant).

3 05 2010
antoniosaura

Clar que la formació per a les persones en l’atur és important, molt important.

Però anant al que comentes. Dir-te que les competències en els centres de secundària son de la Conselleria (Generalitat) no de l’ajuntament. Per tant eixe tipus d’actuacions els toca a ells o, en tot cas al centre. Puc dir-te que en el centre en el que jo faig classe (i és en Aldaia) tenim WIFI en totes les dependències (biblioteca i cafeteria incloses), però és una decissió que ha pres el centre amb els seus diners (escasos) perque ha considerat (molt encertadament) que era convenient. Pert tant, és una qüestió a plantejar a la direcció del centre i que faça la valoració pertinent.

De totes formes, em consta que teniu dos aules d’informàtica ben equipades, amb connexió a la xarxa i que en feu un ús profitós d’elles.

9 05 2010
1r Batx A

Sí, tenim dues aules d’informàtica, però no sempre podem donar una classe puntual en elles… Estaria bé que els professor pogueren fer ús dels milers de recursos d’internet per ampliar i fer més interesants les seues classes, però moltes voltes es veuen limitats per un accés a la xarxa exclusiu a les aules d’informàtica o a la biblioteca (que per ser poques estan prou sol·licitades).

De tota manera, encara que siga una competència de la Generalitat o del centre, ja siga perque la primera no dóna recursos o perque la segona no en té, l’ajuntament hauria d’intentar fer un esforç per ajudar, en la manera possible, als seus ciutadans… no fem com els xiquets: «com eixe paper l’ha tirat ell a terra, jo no l’arreplegue… que ho faça ell!»

Gràcies per interessar-te, Toni !!

9 05 2010
antoniosaura

El límit de les competències és una linia que no s’ha de traspassar (excepte en casos molt ben justificats: ajudes d’emergència i similar), per qué jo et pregunte a on parem?, fins a on arribem? S’ha d’exigir a cada u el que li pertoca, que per aixó té els recursos.

Respecte a tindre internet en les aules, veig més adient disposar d’un canó projector on el professorat tinga els recursos didàctics adaptats (ja saps presentacions powerpoint/impress i similar), on ja ha baixat previament el necessari de la xarxa. Aquest és el segon any que ho estic fent i puc assegurar-te que el nivell d’atenció i comprenssió dels alumnes millora i molt. Després, per a l’aplicació pràctica dels alumnes sí fa falta tindre connexió, però també els equipaments d’ordinadors. Sense oblidar que per a utilitzar en aprofitament la xarxa les activitats han d’estar ben pensades, no es qüestió d’arribar i ficar-se a probar a veure que apareix a Google d’un determinat tema.

10 05 2010
1r Batx A

Te done tota la rao respecte els canons de projecció: l’atenció que fem a classe es fa més gran quan la classe és més amena i divertida. A més, ja no és a soles que us prestem més atenció, sinó que moltes voltes comprenem millor gràcies a aquesta classe de recursos (imatges animades, vídeos,… les possibilitats són inacabables).
Per sort crec que de canons anem ben servits (encara que crec que moltes voltes son regalets de les editorials… jajaja).

Quant a les competències, és clar el que em dius i estic quasi segur que des de l’ajuntament demaneu l’actuació de la Generalitat (i els estudiants també ho fem amb les -no poques- vagues que ja s’han convocat en un parell d’anys). Fins i tot l’altre dia van estar a l’institut unes quantes dones, a l’eixida, arreplegant en una mena d’enquesta si volíem o no una nova actuació de la Generalitat quant a educació… en saps alguna cosa d’açò? No ens demanaren ni nom, ni signatura o DNI. Tampoc ens digueren qui eren.

10 05 2010
antoniosaura

Crec que et refereixes a la consulta popular sobre la gestió de Font de Mora organitzada per la Plataforma per l’Ensenyament Públic.
Pots llegir ací. de quan es va convocar.

I sobre el resultat ací. Resumint et diré que un ¡96%! de les persones que votaren rebutjaven la seua gestó.

11 05 2010
1r Batx A

Bonic joc de paraules el que va fer Font de Mora davant la premsa… en fin!

Gràcies per la informació, Toni ;-)!

Deja un comentario