La importància de la història local i comarcal

14 04 2010

Demà, dijous 15 d’abril, s’inaugura el V Congrés d¡Història de l’Horta Sud. A les 18 hores, en el Castell d’Alaquàs tindrà lloc l’acte de presentació, que donará pas a dos extenses e interesantíssimes jornades de ponèncias i comunicacions sobre la història de la nostra comarca.

Com deia Enric Juan, president de Quaderns d’Investigació d’Alaquàs i un dels principals motors d’aquest Ve Congres, en una entrevista recent, el coneiximent de la història local aporta métode de treball, coneiximent i noves temàtiques. Jo afegiria, si me permitiu l’atreviment, que ens permet saber perqué som com som i perqué estem on estem. No podem entendre  cóm es la nostra realitat geogràfica, social, económica i política sense saber quin ha sigut el devenir al llarg del temps dels nostres avantpassats i de la nostra realitat geogràfica. I quan dic avantpassats, em referisc des dels més llunyans fins els més actuals, que per cert també es tracta en alguna de les ponències. I evidentment, el futur que volem per al nostre poble, per a la nostra comarca, ha de tindre en compte esta trobada de camins que hans portat al moment present, en definitiva, a la Història que és nostra i de tots. I encara que eixe futur que volem siga radicalment diferent, en cap cas pot ignorar-lo, si no com sabriem de qué volem diferenciar-ho?

Aprofitant l’esdeveniment, el sopar de l’IDECO es farà també a Alaquàs, on s’aprofitarà per entregar el premi Quico Moret a Albert Taberner.

Ha sigut molt el treball fet, amb il·lusió i ganes de fer comarca. destacar el treball de la comissió organitzadora així com, especialment, de la secretaria tècnica a càrrec de Paco Fort i Gabriel Sanmateu, que han treballat de valent per a dur-lo endavant (i encara vos queda ;)). Des d’ací el meu agraïment i reconeiximent. Sols queda que tot isca bé, segur que sí, i pugam comprendre millor com és la nostra realitat i com som nosaltres mateixa.

Per últim no volia acabar sense destacar la col·laboració de l’àrea de documentació de Canal 9 que a banda de presentar vàries comunicacions al Congrés ha enllaçat la web del Congrés des de la pàgina de RTVV i va incorporant diferents documentals rel·lacionats en la comarca (ahir hi havien 4, ara mateixa n’hi han 7).

Vos espere demà (i arreibeu prompte per què hi han més de 130 persones inscrites).

Anuncios

Acciones

Information

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s
A %d blogueros les gusta esto: