¡Peligroso Font de Mora!

22 10 2008

Aunque intenta hacerse el payaso gracioso para que hoy todos hablemos de si la mermelada de blackberry o de la fountain que no tiene agua (ni trellat), en el fondo nuestro Conseller de Educación es extremadamente inteligente (por algo será el Conseller que más ha durado en esta cartera) y sumamente peligroso, pues toda la estrategia respecto de la asignatura de Educación para la Ciudadanía está diseñada milimétricamente para socavar el sistema educativo público valenciano.

Evidentemente es un despropósito implantar Educación para la Ciudadanía en inglés con doble profesorado, entre otros motivos porque no existe una planificación previa dentro de un marco global de extensión del trilingüismo (que en sí es un objetivo a perseguir), ni pruebas piloto que avalen la iniciativa, ni un mínimo consenso con la comunidad educativa, ni una constatación real del nivel de conocimientos de los alumnos para asimilar los conocimientos previstos (o tal vez esto sí y lo que prentendan es que no aprendan nada).

Que es un despropósito lo sabe todo el mundo, y también lo sabe el honorable Sr. Conseller al igual que el mismísimo Molt Honorable President (pues el primero no mueve una ceja sin el consentimiento del segundo). ¿Entonces porqué tanto empeño, tanto sostenella i no enmendalla pese a la rotunda oposición de toda la comunidad educativa? Pues porque saben que con esta bufonada consiguen matar dos pájaros de un tiro: el primero, hacer oposición al gobierno de Zapatero (nos unimos frente al enemigo exterior), protegiendo del  adoctrinamiento socialista a las jóvenes y tiernos valencianos; el segundo, que no hablemos de los profundos problemas del sistema educativo obligatorio valenciano: de los cientos de barracones que existen en los centros educativos en los que estudian miles de chicos y chicas, del concierto de los bachilleratos privados, de las dificultades de financiación de los centros públicos o de que la Comunidad Valenciana es una de las que menos invierte en educación y una de las que tiene la tasa de fracaso escolar más alta. Y lo peligroso es que el debate está polarizado en Educación para la Ciudadanía, que sin duda, es importante y no hay que ceder, pero, sin querer, nos olvidamos todos los demás problemas, y aquello que no se nombra, ya sabemos que no existe.

Foto El Pais

Foto El País

Anuncios

Acciones

Information

5 responses

23 10 2008
Anònim

Què ens proposes tu? Jo sóc estudiant de l’ESO a Alaquàs i al meu curs no hi ha educació a la ciutadania (quina sort!) . Però, si el tinguera, tampoc em pareixeria tan mal, ja que al menys el tindré en anglès, una llengua de futur, sí.

Però es clar que a Zapatero no li fa falta. Ell porta un traductor quan va a França o a Anglaterra, i a Brussel·les és dels únics que du uns “cascos” que li traduïxen el que diuen… quina llàstima, de veres!

La qüestió es que sí es pot aprofitar molt bé el traductor a classe, sempre que un tinga ganes d’aprendre, si no, poc anem a fer amb qualsevol cosa.
I si ens fiquem en temes de diners… per favor, deixeu els morts de la guerra civil i la dictadura, que ja van patir massa i dediqueu-vos a procurar que no torne a passar i que al institut tinguem canons de projeccions i pissarres digitals.

Salut!

25 10 2008
antoniosaura

Estic en tú, més canons de projeccions i més pissares digitals (en general, més mitjans per als centres), i cobrir les baixes del professorat de manera inmediata i no malbaratar els diners desfent amb dos professors el que u a soles fa millor.

31 10 2008
Anònim

Toni, vaig a preguntar-te una cosa, que ja porte dies donant-li voltes al cap: A l’ajuntament d’Alaquàs, quin sistema operatiu utilitzeu als ordinadors?

Supose que serà Windows. Si tinc raó, per què no preneu la decisió (cosa que també hauria de fer la Generalitat i el Govern central) d’utilitzar alternatives lliures, com pot ser Linux?
Aquest S.O no té cost algú i es podrien estalviar moltíssims milers d’euros (suposant, ho torne a dir, que siga Windows el sistema operatiu que teniu).

Et faig a tu la pregunta perquè eres l’única persona que conec amb un càrrec important a l’ajuntament.

Salut!

3 11 2008
antoniosaura

Encara que no està relacionat en l’article vull contestar l’últim anònim.

El SO que utilitzem a l’Ajuntament d’Alaquàs es majoritariament Windows (2000, XP i 2003 Server). Clar que hem valorat la possibilitat de anar utilitzant software lliure d’una manera progressiva i aixina ho estem fent, sobretot en les aules multimèdia i en els cursos de iniciació i perfeccionament en noves tecnologies és ja una realitat: ací està instal·lat i és dona formació en Open Office, GIMP, Firefox, etc. Però en quant al SO hem de tindre en compter que la principal despessa d’un SO propietari és la compra de la llicència inicial, una vegada eixa despessa està feta (com és el cas de l’Ajuntament) la migració a software lliure és més cara, perquè hem de considerar uns altres costos: el canvi de la resta d’aplicacions que funcionen sobre aquest SO (algunes aplicacions que ja tenim solament funcionen sobre Windows i, en tot cas, ja tenim la corresponent llicència), per altra banda el cost en formació de tot el personal que utilitza eixe SO i estes aplicacions (també hem de comptar amb la resistència al canvi, inevitable en tota organització, encara que en aquest cas jo el considere menor). Per tant un canvi radical no solament esdevé molt difícil sino que compromet seriosament la gestió diaria del propi Ajuntament, el camí a seguir és, doncs, paulatí, amb un llarg de temps de convivència simultània, i no traumàtic.

13 11 2008
Encierro en Aldaia « Blog personal de Toni Saura

[…] a la educación pública. No insistiré en ello porque de todo esto ya hemos hablado aquí, aquí y […]

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s
A %d blogueros les gusta esto: